Drożdże Coobra Turbo 48 - Opis produktu
Cena 11,50 zł
Sposoby użycia:
6kg cukru w nastawie, czas fermentacji ok. 48H – do 14%. Temperatura 20-35°C
8kg cukru w nastawie, czas fermentacji ok. 120H – do 19%. Temperatura 20-27°C
9kg cukru w nastawie, czas fermentacji ok. 7 dni - do 21%. Temperatura 18-24°C
Aby fermentacja mogła dojść do 21% z 9kg cukru, temperatura fermentacji musi być cały czas utrzymywana w przedziale 8-24°C. Należy schładzać nastaw jeżeli będzie to konieczne. Czas fermentacji w tym przypadku to 7-10 dni. Najlepsze efekty (21,5%) uzyskamy używając 10kg glukozy zamiast sacharozy.
Szukaj produktu
Kategorie produktów
- Aparaty destylacyjne (8)
- Akcesoria destylacyjne (3)
- Trymer do łusek (1)
- Dymogeneratory Smok (3)
- Akcesoria do DG Smok (10)
- Zrębki wędzarnicze (5)
- Haki do wędzenia ryb (1)
- Piwo keg technika (9)
- Drożdże (13)
- Glukoza
- Skrobia
- Termometry (2)
- Alkoholomierze/cukrometry (2)
- Enzymy (2)
- Środki klarujące (3)
- Węgiel aktywny (3)
- Paski PH (1)
- Odżywki (2)
- Regulatory mocy (1)
- Manometry (1)
- Butelki (1)
- Zaprawka do wódki (7)
- Zaprawka do ginu (1)
- Zaprawka do koniaku/brandy (3)
- Zaprawka do campari (1)
- Zaprawka do rumu (2)
- Zaprawka do whisky/bourbon (3)
- Zaprawka do likierów (2)
- Zaprawka do tequili (1)
- Trawa żubrowa (1)