Enzym do zacierania alpha amylaza instant - Opis produktu
Cena 4,90 zł
Przygotować naczynie o pojemności minimum 17 litrów lub wykonać podane sposoby na dwa razy w mniejszym naczyniu.
Sposób pierwszy:
Zagotować 10 litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki, mieszając dodać 5 kilogramów skrobii. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30 min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie podanego czasu przelać zacier do fermentora i uzupełnić zimną wodą do całkowitej objętości 25 litrów. Dodać wybrane drożdże w temperaturze zacieru zgodnej z instrukcją podaną na opakowaniu. Preferowane drożdże typu whisky lub inne zawierające AMG.
Sposób drugi:
Zagotować 10 Litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki, mieszając dodać 3 kilogramy skrobii. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie podanego czasu wyłączyć grzanie, dodać 2kg cukru lub glukozy, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Przelać zacier do fermentora i uzupełnić zimną wodą do całkowitej objętości 25 litrów. Dodać wybrane drożdże ( preferowane drożdże typu whisky lub inne zawierające AMG ) w temperaturze zacieru zgodnej z instrukcją podaną na opakowaniu.
Szukaj produktu
Kategorie produktów
- Aparaty destylacyjne (8)
- Akcesoria destylacyjne (3)
- Trymer do łusek (1)
- Dymogeneratory Smok (3)
- Akcesoria do DG Smok (10)
- Zrębki wędzarnicze (5)
- Haki do wędzenia ryb (1)
- Piwo keg technika (9)
- Drożdże (13)
- Glukoza
- Skrobia
- Termometry (2)
- Alkoholomierze/cukrometry (2)
- Enzymy (2)
- Środki klarujące (3)
- Węgiel aktywny (3)
- Paski PH (1)
- Odżywki (2)
- Regulatory mocy (1)
- Manometry (1)
- Butelki (1)
- Zaprawka do wódki (7)
- Zaprawka do ginu (1)
- Zaprawka do koniaku/brandy (3)
- Zaprawka do campari (1)
- Zaprawka do rumu (2)
- Zaprawka do whisky/bourbon (3)
- Zaprawka do likierów (2)
- Zaprawka do tequili (1)
- Trawa żubrowa (1)