Red Italian - Opis produktu
Cena 6,90 zł
Sposób użycia:
Zawartość buteleczki rozpuścić mieszając z 170 gramami cukru i z jak najmniejszą ilością wody, dopełnić do objętości 750ml wódką 40%. Pozostawić minimum 24 godziny. Przed każdym użyciem wstrząsnąć.
Poniżej podajemy kilka przydatnych porad użytecznyzh przy sporządzaniu trunków z użyciem zaprawek.
- Przy rozrabianiu spirytusu do określonej mocy pozostawmy go do przereagowania minimum na 24 godziny.
- Po dodaniu zaprawki nie wolno zapominać o co najmniej dwu krotnym popłukaniu użytej buteleczki alkoholem i dolaniu do rozrabianego trunku.
- Jeżeli w recepturze występuje konieczność dodania cukru należy go rozpuścić w jak najmniejszej ilości gorącej wody i po schłodzeniu dolać do wymaganej objętości.
- Zaprawka przeważnie jest gotowa do użycia po 24 godzinach jednak lepsze odczucia smakowe uzyskuje sie po tygodniu lub jeszcze dłuższym okresie leżakowania.
- Doskonałe rezultaty daje dolanie 25-50ml orginalnego trunku czyniąc sporządzony z zaprawki produkt praktycznie nie do odróżnienia od orginału.
Szukaj produktu
Kategorie produktów
- Aparaty destylacyjne (8)
- Akcesoria destylacyjne (3)
- Trymer do łusek (1)
- Dymogeneratory Smok (3)
- Akcesoria do DG Smok (10)
- Zrębki wędzarnicze (5)
- Haki do wędzenia ryb (1)
- Piwo keg technika (9)
- Drożdże (13)
- Glukoza
- Skrobia
- Termometry (2)
- Alkoholomierze/cukrometry (2)
- Enzymy (2)
- Środki klarujące (3)
- Węgiel aktywny (3)
- Paski PH (1)
- Odżywki (2)
- Regulatory mocy (1)
- Manometry (1)
- Butelki (1)
- Zaprawka do wódki (7)
- Zaprawka do ginu (1)
- Zaprawka do koniaku/brandy (3)
- Zaprawka do campari (1)
- Zaprawka do rumu (2)
- Zaprawka do whisky/bourbon (3)
- Zaprawka do likierów (2)
- Zaprawka do tequili (1)
- Trawa żubrowa (1)