Drożdże Ferm RedFruit - Opis produktu
Cena 7,50 zł
Przeznaczone do produkcji owocowych win czerwonych o wysokiej jakości z zachowaniem, a nawet uwydatnieniem aromatów owocowych oraz podkreśleniem koloru. Optymalna temperatura fermentacji: 14 do 34°C
Instrukcja użycia:
Dawkowanie 20÷40 g/100l - wyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacj w miazdze (bardzo często stosowanej w produkcji win czerwonych) oraz w przypadku obecności dzikich drożdży – posiadają dużą zdolność dominacji nad „obcą” florą mikrobiologiczną, tzw. Killer Factor.
Odmierzoną ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej wody (35÷38°C) w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić dla aktywacji na 20÷30 minut. Dodać do nastawu i wymieszać. Różnica w temperaturze między nastawem i dodawanymi uwodnionymi drożdżami nie powinna być większa od 10°C.
Szukaj produktu
Kategorie produktów
- Aparaty destylacyjne (6)
- Akcesoria destylacyjne (6)
- Dymogenerator Smok (2)
- Akcesoria do dymogeneratora (6)
- Zrębki wędzarnicze (5)
- Haki do wędzenia ryb (2)
- Drożdże (15)
- Glukoza (1)
- Środki klarujące (2)
- Enzymy (3)
- Skrobia (1)
- Termometry (4)
- Alkoholomierze/cukrometry (2)
- Węgiel aktywny (1)
- Paski PH (1)
- Odżywki (2)
- Regulatory mocy (1)
- Manometry (1)
- Butelki (1)
- Zaprawka do wódki (5)
- Zaprawka do ginu (1)
- Zaprawka do koniaku/brandy (3)
- Zaprawka do campari (1)
- Zaprawka do rumu (2)
- Zaprawka do whisky/bourbon (3)
- Zaprawka do likierów (2)
- Zaprawka do tequili (1)
- Trawa żubrowa (1)
Informacje
