Drożdże Bayanus G-995 - Opis produktu
Cena 9,00 zł
Cerevisiae Saccharomyces Bayanus G-995, uniwersalne aktywne drożdże winiarskie przeznaczone do fermentacji wszelkich owocowych win białych i czerwonych. Zalecane również do restartu w razie zatrzymania fermentacji. Jedne z niewielu drożdży dobrze fermentujących w niskich temperaturach, bo już od 9°C; w tak niskiej temperaturze fermentacja jest ze zrozumiałych względów nieco spowolniona. Optymalna temperatura fermentacji wynosi 14÷25°C, nie powinna przekroczyć 30°C.
Wyższe dawki drożdży powinny/mogą być stosowane:
- w niskiej temperaturze,
- przy trudno fermentujących nastawach,
- przy zatrzymanej fermentacji (restarty),
- jeżeli są oznaki, że dzikie drożdże podjęły fermentację.
Instrukcja: drożdże rozmieszać w małej ilości osłodzonej, ciepłej (30÷35°C) wody w proporcji ok. 1:10, pozostawić dla aktywacji na ok. 20÷30 minut. Dodać do nastawu, wymieszać (różnica temperatur między uwodnionymi drożdżami a nastawem nie powinna być większa od 10°C).
Dawkowanie: 20g na 80÷200l nastawu.
« poprzedni produktnastępny produkt »
Szukaj produktu
Kategorie produktów
- Aparaty destylacyjne (6)
- Akcesoria destylacyjne (6)
- Alkoholomierze/cukrometry (2)
- Termometry (4)
- Glukoza (1)
- Skrobia (1)
- Drożdże (12)
- Węgiel aktywny (1)
- Środki klarujące (2)
- Enzymy (4)
- Paski PH (1)
- Manometry (1)
- Odżywki (2)
- Regulatory mocy (1)
- Dymogenerator (2)
- Zrębki wędzarnicze (8)
- Butelki (1)
- Zaprawka do wódki (5)
- Zaprawka do ginu (1)
- Zaprawka do koniaku/brandy (3)
- Zaprawka do campari (1)
- Zaprawka do rumu (2)
- Zaprawka do whisky/bourbon (3)
- Zaprawka do likierów (1)
- Zaprawka do tequili (1)
Informacje
