Enzym do zacierania alpha amylaza instant - Opis produktu
Cena 4,90 zł
Przygotować naczynie o pojemności minimum 17 litrów lub wykonać podane sposoby na dwa razy w mniejszym naczyniu.
Sposób pierwszy:
Zagotować 10 litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki, mieszając dodać 5 kilogramów skrobii. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30 min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie podanego czasu przelać zacier do fermentora i uzupełnić zimną wodą do całkowitej objętości 25 litrów. Dodać wybrane drożdże w temperaturze zacieru zgodnej z instrukcją podaną na opakowaniu. Preferowane drożdże typu whisky lub inne zawierające AMG.
Sposób drugi:
Zagotować 10 Litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki, mieszając dodać 3 kilogramy skrobii. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie podanego czasu wyłączyć grzanie, dodać 2kg cukru lub glukozy, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Przelać zacier do fermentora i uzupełnić zimną wodą do całkowitej objętości 25 litrów. Dodać wybrane drożdże ( preferowane drożdże typu whisky lub inne zawierające AMG ) w temperaturze zacieru zgodnej z instrukcją podaną na opakowaniu.
« poprzedni produktnastępny produkt »
Szukaj produktu
Kategorie produktów
- Aparaty destylacyjne (6)
- Akcesoria destylacyjne (6)
- Termometry (3)
- Glukoza (1)
- Skrobia (1)
- Drożdże (12)
- Środki klarujące (1)
- Enzymy (4)
- Paski PH (1)
- Manometry (1)
- Odżywki (1)
- Regulatory mocy (1)
- Dymogenerator (2)
- Zrębki wędzarnicze (8)
- Zaprawka do wódki (5)
- Zaprawka do ginu (1)
- Zaprawka do koniaku/brandy (3)
- Zaprawka do campari (1)
- Zaprawka do rumu (2)
- Zaprawka do whisky/bourbon (3)
- Zaprawka do likierów (1)
- Zaprawka do tequili (1)
Informacje
