Enzym hydrolizujący niskotemperaturowy Cellustar XL - Opis produktu
Cena 6,90 zł
Cellustar XL to kompleks preparatów zawierający beta-glukanazę i ksylanazę do produkcji etanolu z mąki razowej, żyta, jęczmienia i pszenicy. Jest produkowany na drodze fermentacji wgłębnej szczepu Trichoderma reesei. Powoduje redukcję lepkości zacierów jęczmiennych i pszennych poprzez hydrolizę polisacharydów nieskrobiowych zawartych w tych surowcach i uwalnia dodatkową ilość skrobi związaną w tych strukturach. Hydrolizuje białka zawarte w mąkach. Temperatura stosowania optymalnie 53-60°C. Dawka przeznaczona dla ok. 35kg mąki razowej.
Postać: płyn
Kolor: bursztynowy
pH środowiska: 5-6,5
Enzym sprzedawany i dostarczany w opakowaniu izotermicznym. Gwarancja 12 miesięcy przy zachowaniu warunku przechowywania w temperaturze 0÷10°C. Przechowywany w podanych warunkach enzym zachowuje aktywność przez 12 miesięcy na poziomie 100%, po upływie tego czasu jego aktywność spada poniżej normy. Bardziej korzystne jest przechowywanie biopreparatu w niższych temperaturach z podanego przedziału.
Nie zamrażać - zamrożenie spowoduje całkowite zniszczenie biopreparatu!
« poprzedni produktnastępny produkt »
Szukaj produktu
Kategorie produktów
- Aparaty destylacyjne (6)
- Akcesoria destylacyjne (6)
- Termometry (3)
- Glukoza (1)
- Skrobia (1)
- Drożdże (12)
- Środki klarujące (1)
- Enzymy (4)
- Paski PH (1)
- Manometry (1)
- Odżywki (1)
- Regulatory mocy (1)
- Dymogenerator (2)
- Zrębki wędzarnicze (8)
- Zaprawka do wódki (5)
- Zaprawka do ginu (1)
- Zaprawka do koniaku/brandy (3)
- Zaprawka do campari (1)
- Zaprawka do rumu (2)
- Zaprawka do whisky/bourbon (3)
- Zaprawka do likierów (1)
- Zaprawka do tequili (1)
Informacje
